to wspaniała folklorystyczna wystawa przetworów z owoców i warzyw, prezentacja wytworów przygotowanych przez rodziców naszych uczniów. Całości dopełniło niezwykłe miejsce ekspozycji – piękny „Kredens SP 33” zaaranżowany przez nauczycieli szkoły: p. Marzenę Marchewkę , p. Agnieszkę Garbaciak, p. Renatę Łapetę, p. Agnieszkę Dusiel.


W tym dniu jesiennymi ciastami marchewkowymi, śliwkowymi częstowali rodzice uczniów klas pod przewodnictwem ich wychowawców p. Małgorzaty Górskiej, p. Zdzisławy Kamińskiej, p. Emili Ciosek Szczęsnej, p. Anety Kluźniak Buchaniec. Całości festiwalu smaków dopełniły kulinaria – pieczone jabłka, zapiekane ziemniaki ze szpinakiem, zapiekanki z pesto z jarmużu, niby-wrapy z surówką coleslaw- w wykonaniu rodziców uczniów klasy 3b i ich nauczycieli p. Marzeny Łopacińskiej i p. Agnieszki Klimeckiej.

Festiwalowi towarzyszyła prezentacja plakatów wykonanych przez uczniów z okazji trwającego od 20 do 27 września projektu Tydzień dla Przyszłości. Strajk dla klimatu, do którego przystąpili pod opieką koordynatorki – p. Agnieszki Klimeckiej.

Dziękuję serdecznie organizatorom tegorocznej uroczystości i liczę na jej kontynuację w kolejnym roku szkolnym.

Z poważaniem Beata Zemła

Skip to content