„Zdrowie na talerzu” cz.1

W środę 19.04.2023 r uczennice naszej szkoły z klasy VI a  – Wiktoria Stanierowska oraz Ewa Wosik wzięły udział w II już etapie Konkursu Powiatowego „Zdrowie na talerzu” w ramach programu edukacyjnego „Trzymaj Formę” zorganizowanego przez Powiatową Stację Sanitarno- Epidemiologiczną w Zespole Szkół Gastronomicznych w Częstochowie. Uczennice do konkursu przygotowywała p. Julia Bereszka. Głównym celem tej inicjatywy było promowanie świadomego wyboru zdrowych produktów żywieniowych oraz wykorzystywanie ich w życiu codziennym. Uczestnicy wykonywali jedno danie popisowe, plus jeden deser. Atrakcją spotkania była wyjątkowa zabawa, w której role się odwróciły. Komisją oceniającą zostali uczestnicy konkursu, a efekty swojej pracy kulinarnej prezentowali organizatorzy konkursu min. dyrekcja Zespołu Szkół Gastronomicznych, reprezentacja Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej oraz Urzędu Miasta Częstochowy. Całość zakończono wręczeniem pucharów dla zwycięzców oraz dyplomów uznania. Opiekę w tym dniu nad uczennicami sprawowała p. Sandra Wójcik.

aut.S.Wójcik

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top
Skip to content